Mi történik egy Hajgyógyász rendelésen?

Mi történik egy Hajgyógyász rendelésen?

1563
0
SHARE

A hajgyógyászat állapotfelméréssel kezdődik, mert korántsem biztos, hogy a haj-, illetve fejbőrprobléma helyileg kezelhető. Az állapotfelmérés lehet teljes, és korlátozódhat csak a hajas területre is. Ez a szakembertől függ. Én úgy gondolom, hogy a lélek dolgait is fel kell mérje, mert sokszor innen erednek a problémák, testi tünetei. A haj reagál a szervezetében lejátszódó folyamatokra, problémákra, kóros elváltozásokra. A haj minőségének rosszabbodása figyelmeztet a viselőjének testi-lelki-szellemi szintű egyensúlyvesztésére. Emiatt megelőzésre is alkalmas a hajgyógyászat.

A vizsgálat mikroszkópos vizsgálattal kezdődött. A vendég ilyenkor megfigyelheti hajszálait, fejbőrét sokszoros nagyításban, ami elég szórakoztató, illetve inkább érdekes. Persze nem kötelező megnézni, ha valakit nem érdekel. Kiderülhet, hogy a fejbőre enyhén stresszes, ennek, és még számtalan dolognak köszönhetően enyhe zsíros korpásodása van, vagy toxikus illetve még sok egyéb. Több kihúzott hajszálat is vizsgálunk, amiből következtethetünk a belsőleg eredendő problémára.

A hajas fejbőr vizsgálata után nekiláttunk az okok felderítésére. Pl. a zsírosodás akár annak is köszönhető, hogy a városba lakik, így több légszennyeződéssel találkozik a fejbőre. Stressz, hormonális változás, alkati tényező is szerepet játszhat a faggyúmirigy fokozott zsírtermelésében. Folyamatos beszélgetésünk alapján sok egyéb dolog is kideríthető és azután felállítható a diagnózis.

A lélek dolgainak felderítése sokkal több időt vesz igénybe, mint a testé. Elsősorban ugyanis a fejben – és nem a fejen – szükséges rendet tenni, hogy ne csak tüneti kezelésről beszéljünk.

Tapasztalatunkra is hagyatkozunk, mert sosincs két egyforma vizsgálat. Fontos, hogy a vendég – és nem páciens! – elfogadja a hajgyógyász által alkalmazott módszereket. Ha valaki szkeptikus, nem lehet rögtön a természetgyógyászattal kezdeni a kezelést. Sok minden kiderülhet a vendégről – elsősorban önmaga számára.

Ha megtörtént a diagnosztika, akkor következik a megoldás. Bármilyen hajproblémáról van szó, legfontosabb a türelem. Lehet, hogy hónapokba telik a kívánt eredmény elérése, de sokszor az is előfordul, hogy egy-két kezelés után szembetűnő volt a változás.

De mit is jelent itt a kezelés? Fontos az összetettség, hogy a baj minden kiváltó okát kezeljék. Lehet, hogy mezoterápiát, kineziológiát, reflexológiát célszerű bevetni, de az is előfordulhat, hogy elég a speciális gyógynövény termékek használata. Fontos a rendszeresség, anélkül nehéz megoldani a gondot. Sokszor kiderül, hogy helytelen volt száraz hajra való sampont használni, mert a hajtövei enyhén zsírosak. A hajszálak, hajvégek szárazságát pakolással lehetett volna orvosolni, vagy fejbőrének ártott a nem megfelelő sampon használata, hajszálainak pedig a rendszeres hajfestés.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY