Mit érdemes tudni hajunkról…

Mit érdemes tudni hajunkról…

2175
0
SHARE

Sabouraud francia biológus azt írta, hogy a haj a fej természetes öltözéke, mely megvédi a fejbőrt a melegtől, a hidegtől, a portól, az UV-sugaraktól, valamint sok mikrobás és gombás megbetegedéstől.

Ezeken a fontos védőfunkciókon kívül azt is hozzátette, hogy a hajnak fontos arc- díszítő szerepe van, talán az egyetlen, melyet a Természet az emberi testnek adott.

A haj élete viszont meghatározatlan, hiszen folyamatos hajhullásnak és cserélődésnek van kitéve, amely nem más, mint a 4-6 évig tartó természetes megújulás.
A haj élettartama, mint ahogy növekedésének gyorsasága is, az egyén életkora, neme, valamint pszichofizikai és/vagy fizikai egészségi állapota szerint változik.
Normál körülmények között, amikor a hajszál elpusztul, rögtön egy új lép a helyébe, mely az előzőhöz hasonlóan nő. Mindezt az teszi lehetővé, hogy a hajszál egy olyan hajhagymából származik, melyen folyamatosan számos artériás-vénás és nyirok mikróér halad át, amelyek biztosítják annak táplálását, oxigénellátását, valamint a sejt metabolizmus salakanyagaitól történő méregtelenítését.

A hajhagymát ezenkívül számos olyan mikro-idegvégződés hálózza be, melyek a központi idegrendszerhez, főként a neurovegetativ rendszerhez kapcsolódnak.

A hajszál, életfejlődése érdekében folyamatosan kapcsolatban áll szervezetünkkel két kommunikációs úton keresztül, melyek közül az egyik állandó, a másik változó.
Az állandót az idegrendszer, míg a változót a hagyma papillát behálózó vér- és nyirokrendszer alkotja. A vérünkkel táplált, idegszálainkkal behálózott, és nyirokrendszerünk által méregtelenített hajszál hűségesen tükrözi egészségi állapotunkat az általános, a sajátos, vagy a váratlan, hirtelen megváltozott körülményeket figyelembe véve.
Pontosan ekkor, a sajátos fizikai és pszichofizikai állapotok felmerülésekor kezd a hajszál senyvedni, mely rosszul tápláltságban, szárazságban, sorvadásban és oxigénhiányban mutatkozik meg.

A haj természetes megújulása megváltozik, korán kihull, az új hajszál pedig nehezen fejlődő, gyenge, fulladt, dehidratált, tartás nélküli lesz, vagy egyáltalán ki sem nő.

Az emberek akkor ijednek meg és próbálnak beavatkozni, amikor már egy bizonyos ritkulás vehető észre, amelyből alopecia vagy visszafordíthatatlan kopaszodás alakulhat ki.

A kopaszság rémképe mindenkiben félelmet kelt, és csak ilyenkor fordulnak szakemberhez, hogy intenzív, speciális kozmetikai kezeléseket javasoljon.

A kezelés, melyeket a szakemberek személyre szabottá tudnak tenni a magas színvonalú Trichológiai kozmetikai termékek helyi alkalmazásával, melyeknek hatása az állati biológiai és főként növényi eredetű teljesen természetes elemeken alapul.
A fejbőr és a hajhagyma tápláló sejtfunkcióihoz meghatározott proteinek aminosavai szükségesek. Ezen kívül szükség van még vitaminokra, a növényi stimuláló szerekre, valamint a növényi foszfolipidek esszenciális zsírsavjaira a fejbőr és a szőrtermő sejtek tökéletes működésének biztosításához. Különösen fontos e szerkezet hidratációs és nutritív helyreállítása a funkcionális kozmetika helyi alkalmazásával a megadott metódusok és módok szerint, erre a célra kifejlesztett termékcsaládot felhasználva. Ez a termékcsalád természetes alapanyagú terméksorozatból áll, mely klinikailag tesztelt, és a hajproblémák megoldására fejlesztették ki.

A bőr és a haj nagyon jól ismerik az NMF-t, a verejtéket, faggyút, növényi és állati biológiai származékokat,(melyeknek ismerjük előnyeit és biokémiai összetételét,) de nem ismerik a vazelint vagy az egyéb, számukra idegen kémiai elemeket, adjunk tehát a fejbőrnek és a hajnak azt, amit ismer.
Ezen oknál fogva bízzuk bátran rá magunkat, a természetre, aki utánozhatatlan technológiával állit elő bőrbarát molekulákat, ahogyan azt mindig is tette.
Minden bizonnyal érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mind a tapasztalatai, mind a hivatalosan elismert orvostudomány elfogadja, de tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a növények és az emberek élettani funkciói jelentős hasonlóságot mutatnak. Ezen kívül már jó ideje minden kétséget kizáróan bebizonyították, hogy a növényélettani kinetika alapját az esszenciák adják, amelyek az emberi szervezettel érintkezésbe kerülve ugyanazon hatásokat fejtik ki, mint a növényekben.

Ezen kívül az emberek ősidők óta gyógynövény- származékokkal kezelte a betegségeit, hiszen jól ismert azok orvosló és gyógyszertani hatásait, ily módon megteremtve a dermo-kozmetika alapjait, ami valahol az esztétika és az orvostudomány között helyezkednek el.
A gyógynövényekből tiszta, hatékony bőrbarát anyagokat nyerhetünk, melyeknek az a rendeltetésük, hogy a bőr felhámrétegére kerülve megszabadítsák a szennyeződésektől, megvédjék, küllemét javítsák és, hogy fenntartsák optimális fiziológiai állapotát. Miért részesítsük hát előnyben a szintetikus molekulákat?!

A fent említett okoknál fogva a kifejtett hatásuk a FUNKCIONÁLIS FITOKOZMETIKA számára a kozmetikai funkcionalitás legmagasabb szintjén képviselik mind a helyi, direkt kezelések terén, mind más termékekkel, a hatásfok növelésének érdekében társított formájában, és kizárólag így juthat érvényre az alkalmazott TRICHOLÓGIÁBAN.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY