szombat, szeptember 18, 2021

Zsíros fejbőr

Korpásodás

Fejbőr betegségei

Fejbőr betegségei
A haj és fejbőr problémáknak sok típusa van,és ezek a tünetek általában a test egyéb betegségére utalnak: hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, korpásodás, fejbőrviszketés, zsíros haj és fejbőr, száraz és fénytelen haj , nehezen kezelhető durva  haj , őszülés, pikkelysömör, és egyéb más problémák . A legtöbb ember élete során találkozik e problémák  valamelyikével. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a legtöbb probléma nem múlik el magától, sőt gyakran rosszabbodik, ha nem kezeljük megfelelően. A beavatkozás általában professzionális diagnózist és kezelést kíván. A hajproblémákat vizsgáltassuk ki, amilyen gyorsan csak lehet, hiszen ha a tüszők vagy hajgyökerek elhalnak, már túl késő és nincs visszaút. A gyenge tüszők viszont még élénkíthetők vagy gyógyíthatók az egészséges hajnövekedés érdekében.

Zsíros fejbőr

A haj zsírosodásáért a faggyúmirigyek fokozott működése okolható. A haj elveszti frissességét, elnehezül és ápolatlannak hat. Olyan termékeket használjunk, melyek a haj és a zsíros fejbőr kíméletes megtisztítása mellett képesek a faggyúmirigyek működésének szabályozására. A zsírosodást szabályozó sampon finoman megszabadítja a zsíros fejbőrt a felesleges faggyútól, szabályozza a fejbőr által termelt faggyú váladékot. A hajmosás után vannak speciális tonikok, amiben található zsírosodást gátló sationol hatóanyag, ez megakadályozza a hámréteg elzsírosodását. Az Alore Vera leküzdi a fejbőr irritációját; helyrehozza, megnyugtatja és ápolja a fejbőrt. A volument biztosító anyagok megakadályozzák, hogy a haj a zsíros fejbőrre rálapuljon; lassítják a haj zsírosodását. Az összetevők között kell, hogy legyen még mentol mely hűsítőlég hat; Agave kivonat mely táplálja, ápolja és regenerálja a fejbőrt. Tonik használata után a haj könnyed lesz, és dúsnak hat.

Korpás fejbőr

A korpa a fejbőrtől elvált apró, elhalt hámsejtek tömege. A korpa akkor keletkezik, amikor a fejbőr mikrobiológiai egyensúlya felborul. Az egészséges fejbőr kb. 28 naponként újul meg. Ha ez az egyensúly megbomlik, pl.: környezeti hatás, nem megfelelő ápolás, egészségügyi problémák hatására, akkor a fejbőr akár 7-szer gyakrabban, azaz gyorsabban újul meg. A kezelés lényege a fejbőr alapos megtisztítása a korpától, a korpa újraképződésének a meggátolása, valamint a fejbőr működésének a normalizálása, megnyugtatása. A korpásodás elleni samponok, tonikok speciális összetétele megakadályozza, a korpaképződésért felelős mikroorganizmusok működését, így a fejbőr sejtjeinek megújulása, egyensúlya ismét visszaáll. Az ilyen samponok első néhány használata után, épp a megtisztítás miatt ,fokozott korpásodásra számítsunk. Ettől ne ijedjünk meg, hiszen az elhalt sejtek eltávolítása után ez végleg megszűnik.

Érzékeny fejbőr

A fő cél gyulladáscsökkentő anyagok (pl.: kamilla) segítségével az allergiás tünetek megszüntetése, a fejbőr megnyugtatása. Tápanyagokban gazdag ápoló termékre van szükség, mely nyugtat, hidrolizál és sebgyógyító hatású, az érzékeny bőrt simává varázsolja, és az erős fejbőr irritációt is hatékonyan csillapítja.

Száraz fejbőr

Ha a fejbőr elveszti a nedvességtartalmát, akkor kiszárad és hámlani fog. Ezek után a hajunk is száraz és töredezett lesz. Ebben az esetben törekednünk kell a nedvesség pótlására, oly módon, hogy több folyadékot juttatunk szervezetünkbe, illetve folyamatosan ápoljuk száraz fejbőrünket. Ez a típus kíméletességet igényel, erőszakos dörzsölésről szó sem lehet! Kerülni kell az erős tisztító hatással rendelkező szereket. Mosás után száraz hajtípusra való pakolással kényeztessük hajunkat, ügyelve a hajvégekre és arra, hogy a fejbőrrel minél kevesebb kemikália érintkezzen.
- Advertisement -

EDITOR PICKS

Zsíros fejbőr

K-vitamin